Thuis in de Openbare Ruimte
In onze dichtbevolkte samenleving wordt de kwaliteitsfactor immers van steeds groter belang. Ons gezamenlijk streven: optimale leefbaarheid in de wereld van morgen. Die verantwoordelijkheid dragen wij graag. Sámen met u. Want absolute kwaliteit vormt niet alleen de basis van onze producten en productieprocessen. Ze is ook de hoeksteen van de manier waarop wij samen willen werken met u en met andere professionals.
 
Wilt u weten hoe Façade Maastricht kan bijdragen aan de kwaliteit van leven in de Openbare Ruimte? Neem dan contact met ons op voor advies of een vrijblijvende kennismaking.
Topkwaliteit is onze norm
Kwaliteit die gezien mag worden
Bij Façade Maastricht zijn we trots op elk product. En dan doelen wij niet alleen op het unieke kleur- en structuurpalet, maar vooral ook op wat u niet ziet: de pure kwaliteit. Topkwaliteit is een bewuste keuze. Die keuze realiseren wij met uiteenlopende middelen. 

Dura Protect Plus®: unieke verduurzaming
Dura Protect Plus® is het door Façade Maastricht ontwikkelde verduurzamings-procedé. Hiermee blijft een Dura Protect Plus® betonstraatsteen vele jaren lang zichzelf, ook bij intensief gebruik in de Openbare Ruimte. Alle voordelen van Dura Protect Plus®:
 • Minder vuilopname en daardoor makkelijker en minder frequent te reinigen.
 • Betere bescherming tegen hardnekkige en ontsierende vervuiling.
 • Aanzienlijk minder kans op ontsierende kalkuitbloei.
 • Optimale kleurechtheid van de deklaag.
 • Minimale kans op hechting van algen en mossen.
 • Uv-bestendig en bestand tegen dooizouten.

Zeer hoge verdichting
Elke betonsteen van Façade Maastricht wordt gekenmerkt door een zeer hoge verdichting. Dit zorgt voor een duidelijk langere levensduur en een uitzonderlijk geringe afslijting. Bovendien geeft de combinatie met Dura Protect Plus® een zeer hoge resistentie tegen vorst en tegen dooizout.
 
De verwerking: snel en optimaal
Dankzij onze strenge normen waar het de maatvastheid betreft is elk project verzekerd van een snelle en correcte machinale verwerking. Onze uitgekiende productiemethode van genuanceerde betonstraatstenen garandeert bovendien een uitstekende kleurmelange. Hierdoor wordt ‘vlekvorming’ in de bestrating als gevolg van kleur- of structuurclusters voorkomen.
Onze deklaag
Deklaag (bovenste grijze gedeelte):
 • Deklaag van ± 1 cm.
 • Schone, zeer slijtvaste en hoogwaardige graniet, basalt en kwarts.
 • Zeer hoge resistentie tegen vorstschade en dooizouten die ruim onder de hoogste KOMO en CE (klasse D)-norm van 1000 gr/m2 ligt, namelijk slechts 20 gr/m2.
 • Slijtvastheid: ± 15% onder hoogste CE-norm, ± 26% onder KOMO-norm.
 • Eventueel verduurzaamd door middel van Dura Protect Plus®.

Onderlaag:
 • Zeer sterk verdichte onderlaag.
 • Minstens 20% gerecyclede materialen: beton- en AEC-granulaat.
Facade_doorsnede_steen
Ons palet: rijk en onderscheidend
Allesomvattend programma
Van pragmatische verkeersaccommodaties tot recreatieve omgevingen: geen ruimte kent zoveel gezichten als de Openbare Ruimte. Ons leveringsprogramma omvat dan ook vrijwel alle betonnen producten die nodig zijn om die Openbare Ruimte in te richten: van banden, busperron-, rotonde- en drempelelementen tot traptreden en obstakelblokken. Plus natuurlijk onze specialiteit: betonnen straatstenen en tegels, met of zonder facetrand.
 
Onze paradepaardjes: Marmo nuanceringen (natuurstenen look) en Cera Nueva (keramiek look)
Voor al onze producten geldt de bekende Façade Maastricht-kwaliteit: maatvast, extra sterk, kleurvast en - dankzij Dura Protect Plus® - duurzaam. En dat alles geldt uiteraard ook voor onze twee toppers:
 
Standaard of maatwerk?
Façade Maastricht werkt permanent aan de ontwikkeling van nieuwe structuren, formaten, kleuren en nuanceringen. 
In onze showroom kunnen wij u al onze producten voor professionele bestratingen tonen. Maar ook de ontwikkeling van maatwerk kleuren, nuanceringen en formaten is zonder meer mogelijk. Onze specialisten werken graag met opdrachtgevers en architecten samen om dat ene, unieke product te ontwikkelen.
 
Voor nadere informatie over ons complete leveringsprogramma kunt u contact opnemen met onze GWW-afdeling.
Cera Nueva serie
Met de uitstraling van traditionele baksteen in warme, diepe kleuren. Zowel met als zonder facet toepasbaar in bijvoorbeeld woonkernen waar het straatbeeld aan moet sluiten bij het oorspronkelijke karakter van de bebouwing. De Cera Nueva serie biedt een buitengewoon aantrekkelijk alternatief voor dure gebakken straatstenen.
Facade_Cera_Nueva_01
Marmo nuancering
Acht kleurvariaties met de look & feel van natuursteen. Speciale kleurnuanceringen maken onze ‘natuurstenen’ producten ideaal voor toepassing in parkomgevin-gen. En die nuanceringen zijn uniek. Niet alleen qua kleur/structuur, maar ook omdat geen twee stenen hetzelfde zijn. Een hinderlijk terugkerend patroon is hierdoor onmogelijk.
Facade_Marmo_03
De makers
Ervaring: basis van vernieuwing
Façade Maastricht bewijst al 60 jaar dat ambachtelijke topkwaliteit ook op industriële schaal mogelijk is. Ook onze visie blijft onveranderd: kwaliteit en creativiteit gaan boven alles. Centraal hierbij staat onze R&D-afdeling waar kleuren, structuren en procedés zoals Dura Protect Plus® worden ontwikkeld. Maar Façade Maastricht brengt ook het ‘groene bewustzijn’ in de praktijk:
 
Gesloten ‘groene cirkel’ 
Recycling van betonpuin dat wordt verwerkt in nieuwe betonproducten. Zo wordt het gebruik van primaire grondstoffen teruggedrongen.
 
Hoge duurzaamheidsgraad
Toepassing van speciaal ontwikkelde hulpmiddelen in zowel deklaag als kernbeton. Hierdoor wordt de levensduur van de bestrating aanzienlijk verlengd.
 
CO2 reducerend
Veel grondstoffen komen uit de regio. Hierdoor wordt transport-CO2 geminimaliseerd. Zo komt het meeste zand en grind uit de regio en het AEC-granulaat uit Maastricht.

AEC-granulaat 
De nieuwe grondstof voor de fabricage van hoogwaardig beton. AEC is een opgewerkt restproduct van de huisvuil-verbrandingsindustrie waarvoor tot voor kort geen toepassing was.
 
Groene stroom
Façade Maastricht draait 100% op groene stroom.
 
Onze opdrachtgevers
Façade Maastricht werkt voor opdrachtgevers als overheden, projectontwikkelaars en bedrijven, eventueel in nauwe samenwerking met architecten en uitvoerders. Dankzij onze flexibele capaciteit kunnen zowel grote als bescheiden opdrachten snel en accuraat verwerkt worden. Bovendien staat onze platte organisatie garant voor betrouwbaarheid en pragmatische oplossingsgerichtheid.
 
Uw adviseurs
Onze GWW-specialisten staan van concept tot oplevering voor u klaar. Heeft u vragen? Bel of stuur een e-mail: zij zullen u graag van dienst zijn.
Projecten bovengrondse Infra
Indruk van een aantal door ons geleverde projecten.